На аукціоні Sotheby's за 44,6 млн доларів продали найціліший з коли-небудь знайдених скелетів стегозавра

На аукціоні Sotheby's за 44,6 млн доларів продали найціліший з коли-небудь знайдених скелетів стегозавра

Київ  •  УНН

18 липня 2024, 14:54  •  13559 перегляди

Read in English

На аукціоні Sotheby's у Нью-Йорку продано найбільшу і найповнішу скам'янілість стегозавра за рекордні $44,6 млн. Скелет динозавру на прізвисько "Апекс", знайдений у Колорадо, досягає 8,2 метрів у довжину.

Найбільша і найповніша з коли-небудь знайдених решток стегозавра була продана за 44,6 млн доларів на аукціоні Sotheby's у Нью-Йорку. Про це УНН пише з посиланням на The Guardian.

Деталі

Останки проданого динозавра пішли з молотка за рекордну суму і стали найкоштовнішими з проданих на аукціоні. Лот перевищив свою попередню низьку оцінку більш ніж в 11 разів.

Рештки динозавра, який отримав прізвисько "Апекс", були знайдені на приватній землі в окрузі Моффат, штат Колорадо, неподалік від міста Динозавр, комерційним палеонтологом Джейсоном Купером на своїй ділянці у 2022 році.

"Апекс" посідає одне з перших місць серед найповніших скелетів, коли-небудь знайдених, з 254 викопними кістковими елементами з приблизної загальної кількості 319. Він зберігся у твердому пісковику, який захистив кістки від деформації. "Апекс" заввишки має 3,4 метри і завдовжки від носа до хвоста досягає 8,2 метри. Він на третину довший за "Софі" - попередній найбільш збережений екземпляр стегозавра, який виставлений в лондонському Музеї природної історії.

Рештки були продані анонімному покупцеві, який має намір вивчити можливість передачі зразка до американської установи. Після продажу покупець зауважив: "Апекс" народився в Америці і залишиться в Америці!"

Нагадаємо

Вчені припускають, що домінування динозаврів могло призвести до того, що ссавці втратили гени довголіття. Цей еволюційний зсув надав пріоритет швидкому розмноженню над тривалістю життя.

Вчені провели нове дослідження, у якому виявили харчові звички ранніх динозаврів23 грудня 2022, 02:24 • 748727 переглядiв