Мінсоцполітики планує наступного року представити нову модель догляду для людей з інвалідністю

Мінсоцполітики планує наступного року представити нову модель догляду для людей з інвалідністю

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 15:03  •  13418 перегляди

Read in English

Міністр Оксана Жолнович анонсувала розробку сучасної моделі догляду за людьми з інвалідністю до середини 2024 року. Нова система має забезпечити комфортні умови для ветеранів та їхніх родин.

Мінсоцполітики планує в середині наступного року представити нову, більш сучасну  модель доглядів для людей з інвалідністю. Щоб кожна людина, особливо ветеран зміг обрати ту опцію, яка максимально комфортна, й  щоб це не змушувало членів родини втрачати свою роботу. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час VII Міжнародного ветеранського форуму, передає кореспондент УНН.

Жолнович  попросили прокоментувати відсутність виплат членам родини, які звільняються з роботи, щоб бути доглядальниками  за  пораненими ветеранами.

"Соціальна послуга догляду з професійним доглядальником надається органами місцевого самоврядування. Крім того, у нас коли людина отримує пенсію і в неї є перша група інвалідності в рамках цієї пенсії, в тому числі ветеранської є надбавка на догляд", - сказала Жолнович.   

Вона зазначила, що цієї надбавки на догляд не видно, тому що вона віддається самій людині, а не тій людині, що здійснює догляд.

"Тому зараз ми системно переглядаємо все, що стосується доглядів для того, щоб забезпечити якомога якісніший формат паліативного  догляду або догляду вдома, або денного догляду, щоб кожна людина, особливо ветеран зміг обрати ту опцію, яка максимально комфортна й підходить і щоб це не змушувало членів родини втрачати свою роботу.  Сьогодні,  це такий спосіб – надбавка на догляд в самій пенсії ветерана й професійний догляд із соціальним працівником, не членом родини. Але ми будемо, це вдосконалювати. Я сподіваюсь, що на середину наступного року запропонуємо нову модель доглядів, яка буде більш сучасною", - заявила Жолнович.    

Підтримка ветеранів російсько-української війни: досвід невеликих громад20 серпня 2024, 11:40 • 175496 переглядiв