Майже півсотні тисяч гривень на підтримку ЗСУ зібрали під час благодійного фестивалю борщу на Черкащині

Майже півсотні тисяч гривень на підтримку ЗСУ зібрали під час благодійного фестивалю борщу на Черкащині

Київ  •  УНН

12 вересня 2023, 09:57  •  334006 перегляди

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Днями на Черкащині відбувся благодійний фестиваль борщу, у ході якого жителі та гості села Бобриця зібрали 45 тисяч грн на підтримку ЗСУ. Про це повідомляє «МХП-Урожай», передає УНН

Деталі

Зібрані кошти передали місцевому волонтерському загону «Литвинецька Січ», який займається виготовленням сухих борщів та супів для вітчизнчних сил оборони.

Фестиваль борщу - традиційний захід для Бобрицької громади. Цьогоріч його вдалося масштабувати в проєкт для утвердження української ідентичності.

Річ у тім, що Бобрицька громада перемогла у конкурсі соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» від благодійного фонду «МХП-Громаді». За підтримки благодійного фонду на умовах співфінансування громада придбала мобільну розбірну сцену для проведення заходу.

Цьогоріч захід пройшов за участі творчих колективів сільських будинків культури. Гості свята взяли участь у благодійній ярмарці, лотереї та аукціоні. Для дітей та дорослих була представлена спортивно-розважальна локація.

«І звісно, головний «герой» заходу – борщ. Загалом на фестивалі зготували понад 12 його видів. А переможцем став борщ із чорносливом та печеним буряком», - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Конкурс «Час діяти, Україно!» триває четвертий рік поспіль. Рекордну кількість заявок для участі у конкурсі було подано цьогоріч - 837.

«Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій - це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію й збереження традицій та культурної спадщини», – додає керівник національних проєктів благодійного фонду «МХП-Громаді» Володимир Панченко.

 Грантовий конкурс охоплює 12 областей України.

Довідка

«МХП-Громаді» - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.