Коштів на сектор безпеки і оборони наразі вистачає - Марченко

Коштів на сектор безпеки і оборони наразі вистачає - Марченко

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 20:00  •  31187 перегляди

Read in English

Міністр фінансів України заявив, що коштів на потреби військових достатньо. Через затримки з постачанням зброї на початку року влада перенаправляла кошти з інших секторів на її закупівлю.

Коштів на сектор безпеки і оборони нині вистачає. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю "Ми-Україна", пише УНН.

Деталі

Він повідомив, що через затримки з постачанням зброї на початку цього року влада змушена була перенаправляти частину коштів з інших секторів на закупівлю зброї.

Дійсно, через причини з затримкою постачання зброї ми вимушені були знімати фактично частину коштів з кінця року і перепрофілювати їх на різні напрямки закупівлі зброї. Ми це робили перший квартал, другий квартал і це створило нам необхідність додатково внести зміни до бюджету і передбачити додаткові видатки для того, щоб покрити ці потреби до кінця року, щоб ми повністю забезпечили наші Збройні сили і інші військові формування необхідними ресурсами,

- сказав він.

Водночас Марченко додав, що нині коштів на потреби військових достатньо, однак необхідні певні рішення Верховної Ради, аби так тривало і надалі.

На сьогоднішній момент ми не можемо сказати, що ми забезпечуємо всім потрібним Збройні сили. Але забезпечуємо в тих умовах, які є, тими можливостями, які є. Я точно можу сказати, що всі податки і збори, які ми збираємо, йдуть на сектор безпеки і оборони. Але цього не вистачає. І тому ми запозичуємо на ринку і спрямовуємо ці кошти на сектор безпеки і оборони. Тому на сьогоднішній день коштів вистачає. Я сподіваюсь, що найближчим часом парламент ухвалить необхідне рішення і ми забезпечимо фінансування до кінця року,

- наголосив міністр фінансів.

Марченко сподівається, що Україні вистачить 3,9 млрд дол. від США до вересня2 серпня 2024, 11:03 • 27531 перегляд