Колишнього адвоката Трампа Джуліані засуджено до великого штрафу за наклеп

Колишнього адвоката Трампа Джуліані засуджено до великого штрафу за наклеп

Київ  •  УНН

16 грудня 2023, 00:20  •  35681 перегляди

Read in English

Руді Джуліані, колишній адвокат експрезидента США Дональда Трампа, має виплатити суму, еквівалентну 136 мільйонам євро, за наклеп. Рішення суду було оголошено у п'ятницю.

Особистий адвокат колишнього президента США Дональда Трампа Руді Джуліані має виплатити понад 148 мільйонів доларів відшкодування збитків двом колишнім працівникам виборчого процесу в Джорджії, яких він зганьбив через неправдиві звинувачення. Про це пише Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Джуліані звинуватив їх у тому, що вони допомагали фальсифікувати вибори 2020 року Дональда Трампа.

Рішення було оголошено у п'ятницю після того, як двоє працівників виборчої комісії штату Джорджія подали на Джуліані в суд через відео, в якому він помилково звинуватив їх у фальсифікації виборів після президентських виборів у листопаді 2020 року.

Таким чином, Джуліані має виплатити обом позивачам близько 37 мільйонів доларів кожному за наклеп і психологічні наслідки, а також 75 мільйонів доларів як компенсацію збитків.

Доповнення

Після поразки Трампа на виборах від демократа Джо Байдена в листопаді 2020 року Джуліані став центральною фігурою в спробах скасувати підсумки виборів за допомогою необґрунтованих звинувачень у шахрайстві.

Свого часу 79-річний Джуліані користувався великою повагою як мер Нью-Йорка і був прославлений як "мер Америки" після терористичних атак 11 вересня 2001 року.

Джуліані, який народився в 1944 році в Нью-Йоркському районі Бруклін у сім'ї італійських іммігрантів, згодом став вірним соратником Трампа.

Дональд Трамп та Руді Джуліані могли продавати президентські помилування по 2 мільйони доларів за кожне - The Insider16 травня 2023, 14:53 • 1103421 перегляд