Кількість обстрілів Сумщини в порівнянні із минулим роком зросла вдвічі - ОВА

Кількість обстрілів Сумщини в порівнянні із минулим роком зросла вдвічі - ОВА

Київ  •  УНН

23 жовтня 2024, 16:24 • 19109 перегляди

Read in English

З початку року окупанти обстріляли Сумську область 16 тис. разів, що вдвічі більше, ніж за весь 2023 рік. Найбільше обстрілів припало на вересень, коли було зафіксовано близько 160 атак.

З початку року окупанти обстріляли 16 тис. разів Сумську область, що вдвічі більше, ніж за весь 2023 рік. Найбільше обстрілів припало на вересень. Про це розповів очільник Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону, передає УНН.

Ворожі дії направлені виключно на цивільну інфраструктуру. Перш за все, це стосується енергетики, газопостачання, тобто б’ються об’єкти енергетичні. Взагалі ситуація в Сумській області, в порівнянні з минулим… вдвічі збільшилася кількість обстрілів в порівнянні з минулим роком, тобто це вже 16 тис. В 100 разів більше ракетних ударів, в десятки разів більше "шахеди" та FPV-дронів 

- сказав Артюх.

Він зазначив, що найбільше обстрілів було у вересні, яких зафіксували близько 160. Також за цей рік над Сумщиною було знищено близько 400 "шахедів".

Нагадаємо

Внаслідок російського обстрілу енергооб'єкта в Білопільському районі Сумської області 21 тисяча споживачів залишилися без електрики.