Хмельницькі та вінницькі харчовики готуються до впровадження системи НАССР

Хмельницькі та вінницькі харчовики готуються до впровадження системи НАССР

Київ  •  УНН

 • 7512 перегляди

КИЇВ. 8 червня. УНН. Представники підприємств з Хмельниччини та Вінничини, діяльсть яких пов’язана із виробництвом харчових продуктів, відвідали семінар по впровадженню на виробництві харчових продуктів міжнародної системи безпечності (НАССР), передає УНН з посиланням на Хмельницьку ОДА.

Зазначається, що під час семінару були обговорені питання застосування нового харчового законодавства відповідно до запровадження системи НАССР, здійснення державного контролю за виробництвом продуктів харчування, оцінки основних ризиків виробництва та принципів категоризації потужностей, а також процедур проведення обліку та аудиту сільськогосподарських підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі заявили про харчову дискримінацію з боку міжнародних виробників

Увагу операторів ринку з виробництва харчових продуктів звернули на обов’язковість впровадження на виробництві міжнародної системи безпечності харчових продуктів НАССР.

У Хмельницькій ОДА додали, що окрім вітчизняних підприємців та експертів, в роботі семінару взяв участь керівник проекту Європейського Союзу “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” Тоні Вілл (Великобританія).

Нагадаємо, систему НАССР в Україні запроваджують поки лише найбільш відповідальні виробники.

У ВРУ при цьому переконані, що НАССР запрацює у нас тоді, коли на якість і безпеку з’явиться попит споживача.