Ізраїль підтримав угоду про звільнення заручників, запропоновану США

Ізраїль підтримав угоду про звільнення заручників, запропоновану США

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 21:10  •  31798 перегляди

Read in English

Влада Ізраїлю погодилася на пропозицію США щодо звільнення заручників ХАМАС. Тепер остаточне рішення має ухвалити ХАМАС, після чого сторони конфлікту повинні досягти домовленостей про виконання угоди.

Влада Ізраїлю підтримала угоду з угрупуванням ХАМАС про звільнення заручників, яку запропонували Сполучені Штати Америки. Водночас лідери бойовиків мають зробити такий же крок. Про це журналістам у Тель-Авіві повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого триденного візиту до Ізраїлю, передає The Jerusalem Post, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що сьогодні, 19 серпня, Блінкен провів зустріч із прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньяху.

"Він (Нетаньяху - ред.) підтвердив мені, що Ізраїль приймає пропозицію (щодо заручників - ред.) і що він підтримує її", — сказав американський держсекретар.

За словами Блінкена, тепер остаточне рішення має ухвалити ХАМАС. Якщо це станеться, то сторони конфлікту за участю посередників — США, Єгипту та Катару, повинні досягти домовленостей, як вони виконуватимуть свої обов'язки у межах угоди.

Нагадаємо

15 серпня, в столиці Катару Досі розпочався новий раунд переговорів про припинення вогню в Секторі Гази. Представники ХАМАСу не приєдналися до переговорів.

Може бути останнім шансом: Блінкен про перемовини щодо припинення вогню в Газі 19 серпня 2024, 16:09 • 13058 переглядiв