Генштаб: Сили оборони на Покровському напрямку за сьогодні вже відбили 28 атак ворога

Генштаб: Сили оборони на Покровському напрямку за сьогодні вже відбили 28 атак ворога

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 14:06  •  13646 перегляди

Read in English

За даними Генштабу, станом на 16:00 22 серпня ворог здійснив 78 атак на різних напрямках. Найактивніші бої тривають на Покровському напрямку, де відбулося 40% усіх зіткнень.

На фронті станом на 16:00 кількість ворожих атак за сьогодні зросла до 78. Найбільш активно ворог і далі діє на Покровському напрямку, де провів близько сорока відсотків від усіх боєзіткнень на території України. Про це повідомив  Генштаб 22 серпня, передає УНН

 Деталі 

Як вказали в Генштабі, противник не припиняє спроби просуватися в глибину території України, сили оборони стримують загарбників, завдаючи йому значних втрат. 

За даними Генштабу, ситуація за напрямками наступна: 

На Харківському напрямку окупанти два рази штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. Триває бій. Ситуація контрольована. Також ворог вдарив НАРами з озброєння вертольота Ка-52 у район Козачої Лопані.

Сім разів ворог атакував позиції ЗСУ на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбили ворожі штурми поблизу Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та в напрямку Лозової. Під удари двома російськими авіабомбами потрапив район Кругляківки.

На Лиманському напрямку, ворожі підрозділи атакували в районах Новосадового, Греківки, Тернів, Невського, Торського та Діброви. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили уже сім ворожих атак. Триває ще один бій біля Макіївки. Ситуація контрольована, вказали в Генштабі. 

На Сіверському напрямку супротивник атакував поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного - окупанти п’ять разів безуспішно намагались прорвати нашу оборону.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили шість штурмових дії поблизу Іванівського, Кліщіївки, Григорівки та Часового Яру. Біля останнього завдали ударів 22 некерованими авіаракетами.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час складає чотири. Сьогодні ворог атакував у районах Нью-Йорка та Неліпівки. Наші захисники дають гідну відсіч противнику - всі боєзіткнення вже завершено. Авіація агресора двічі завдала ударів по населеному пункту Дружба некерованими авіаракетами, а у район Плещіївки терористи скинули два КАБи.

Найбільша кількість боєзіткнень нараховується на Покровському напрямку. Так, з початку доби окупанти здійснили вже 33 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Зеленого поля, Михайлівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Камишівки, Миролюбівки та Новотроїцького. Майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Миколаївки і Новогродівки. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 28 атак противника на напрямку.

На Курахівському напрямку загарбниики 10 разів атакували наші підрозділи, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки та Карлівки. Бої тривають.

На Времівському напрямку загарбники тричі атакували позиції українських військ - намагаються просунутись до Вугледара та з боку Володимирівки.

На Оріхівському напрямку зазнали ударів КАБами Новоданилівка, некерованими авіаракетами - Новоандріївка, Новодарівка та П’ятихатки.

На Придніпровському напрямку ворог штурмових дій не проводив.

Ще плюс 1130 окупантів 7 танків і 96 дронів: Генштаб оновив дані про втрати ворога22 серпня 2024, 04:59 • 18873 перегляди