Експорт Україною рибного філе збільшився на 35%

Експорт Україною рибного філе збільшився на 35%

Київ  •  УНН

 • 14998 перегляди

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Експорт українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе за 11 місяців минулого року збільшився на 35% - до 21,8 млн дол. Про це УНН повідомили у пресслужбі Держрибагентства.

"У період з січня по листопад 2019 року нашою державою поставлено на зовнішні ринки понад 3 496 тонн свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе та іншого м’яса риб на 21,8 млн дол. Такий результат у грошовому вимірі на 35% більше, ніж за аналогічний період 2018 року", - повідомили у відомстві з посиланням на дані Держстату.

Так, 93% всього експорту українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе (у грошовому вимірі) припало на країни Європи (20,5 млн дол.). До держав СНД поставлено 4% продукції на 974 тис. дол.

"Найбільшим покупцем українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе стала Данія – 1 396 тонн на 7,2 млн дол. Також серед лідерів: Німеччина – 1 009 тонн на 7 млн дол., Франція – 490 тонн на 3,7 млн дол., Нідерланди – 124 тонни на 854 тис. дол., Угорщина – 93 тонни на 639 тис. дол. та Азербайджан – 68 тонн на 556 тис. дол.", - додали в агентстві.

У розрізі товарних позицій за 11 місяців 2019 року найбільше експортовано такого свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе (в абсолютному вимірі):

  • лосося тихоокеанського (нерка, горбуша, кета, чавича, кижуч, сима, форель Біва), атлантичного та дунайського – 1 399 тонн на 10,9 млн дол.;
  • тріски – 1 086 тонн на 5,3 млн дол.;
  • сайди – 61 тонну на 144,5 тис. дол.;
  • сома – 56 тонн на 243,5 тис. дол.;
  • форелі – 77 тонн на 557,6 тис. дол.;
  • пікши – 37 тонн на 165,6 тис. дол.

Нагадаємо, Україна експортує найбільше риби до Іраку і Туреччини.