День печива: 3 смачних рецепти домашніх смаколиків

День печива: 3 смачних рецепти домашніх смаколиків

Київ  •  УНН

 • 77496 перегляди

Read in English

4 грудня відзначається День печива - свято улюбленого десерту мільйонів. Детальні рецепти приготування мармурового, імбирного та печива з сердечками в домашніх умовах.

4 грудня весь світ відзначає День печива — свято, присвячене улюбленому десерту мільйонів. УНН підготували найсмачніші рецепти печива, які варто спробувати кожному.

Печиво — це не просто смаколик, це смак дитинства, теплі спогади про рідний дім і аромат, що огортає нас затишком.

День печива — чудовий привід, щоб згадати улюблені рецепти чи спробувати щось нове. 

Мармурове печиво

Інгредієнти 

  • 60 грам розтопленого вершкового масла 
  • 2 яйця 
  • 200 грам цукру
  • 60 грам какао 
  • 120 грам борошна
  • 1 ч.л. розпушувача 
  • Цедра 1-го апельсина 
  • Цукрова пудра

 Як приготувати?

Спочатку необхідно в збити яйця, цукор та вершкове маслоВ окремій посудині змішати сухі інгредієнти:

  • какао,
  • борошно,
  • розпушувач.

Далі поєднуємо вологі та сухі інгредієнти та в збити все до повного їх поєднання.

Додаємо цедру апельсина та ще раз все добре перемішуємо.

Накриваємо тісто харчовою плівкою та даємо йому "відпочити в холодильнику на 3-4 години, можна більше.

Розігріваємо духовку до 180ᵒС.

Дістаємо тісто з холодильника та формуємо з нього кульки розміром трішки менші, ніж волоський горіх. Кожну кульку обвалюємо в цукровій пудрі та викладаємо на застелене пергаментом деко.

Ставимо печиво до розігрітої духовки та випікаємо 8-10 хвилин. Воно повинно піднятися та потріскатися.

Далі необхідно зачекати поки печиво перестане рости та потримати його ще 1 хвилину в духовій шафі.

Імбирне печиво

Інгредієнти:

  • 200 г пшеничного борошна,
  • 1 яйце,
  • 1 ст. л цукру,
  • 1 ч. л. розпушувача,
  • 100 г вершкового масла,
  • 2,5 ч. л. тертого імбиру
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. кардамону
  • 5 шт. гвоздики
  • 3 ч. л. меду

Як приготувати?

Перетинаємо корицю, кардамон та гвоздику до стану порошку та додаємо імбир.

Додаємо до спецій просіяне борошно, в яке попередньо додали розпушувач.

В окремій посудині перебиваємо розмʼякшене масло з цукром До масла додаємо яйце та чайну ложку меду.

Поєднуємо яєчно-масляну суміш з борошном та спеціями, перемішуємо Ставимо тісто відпочивати до холодильника на 1,5-2 години.

Розкатуємо тісто та за допомогою форм вирізаємо фігурки.

Розігріваємо духову шафу 180⁰С.

Викладаємо печиво на застелене пергаментом деко та ставимо до духової шафи, випікаємо 5-7 хвилин.

Печиво з сердечками

Інгредієнти

  • 150 г вершкового масла,
  • ваніль,
  • 220 г борошна
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 яйце  

Як приготувати?

Перемішуємо усі інгредієнти

Кладемо тісто в кондитерський мішок

Розігріваємо духову шафу до 180⁰С. Застеляємо деко пергаментом. Видавлюємо тісто на застелене пергаментом деко, потім притискаємо його склянкою, щоб зробити більш пласким.

Далі пальцями продавлюємо серденько всередині печива.

Готове серденько заповнюємо вашим улюбленим джемом.

Ставимо до духової шафи на 10-12 хвилин.

Нагадаємо 

Рецепти трьох новорічних десертів:

  • Пана-кота з чорничним соусом,
  • Різдвяний пеньок
  • Шоколадне печиво з апельсином.

Детальні інструкції з приготування та список необхідних інгредієнтів.