Данія надасть Україні військову допомогу на 116 млн доларів

Данія надасть Україні військову допомогу на 116 млн доларів

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 12:40  •  9785 перегляди

Read in English

Уряд Данії оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 783 млн датських крон. Кошти підуть на закупівлю нової техніки через український ОПК та придбання озброєння через міжнародних партнерів.

Уряд Данії анонсував новий пакет допомоги приблизно на 783 мільйони датських крон (116 млн доларів) на  військові потреби України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Про це повідомило Міноборони країни, передає УНН

Деталі

Як повідомляється, гроші підуть, зокрема, на закупівлю нової військової техніки через український ОПК та промисловий пул, а також на придбання  озброєння  через міжнародних партнерів. 

Загальна вартість пакету військової допомоги становить приблизно 783 мільйони датських крон і складався на основі потреб і рекомендацій України, діалогу з міжнародними партнерами та військово-професійних рекомендацій Міністерства оборони.

"Сьогодні ми робимо ще один крок із двадцятим пакетом військових пожертвувань, який забезпечить Україну вкрай необхідним військовим обладнанням, яке матиме значення для боротьби з агресивною війною росії", – сказав міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.

З оперативних міркувань та міркувань безпеки більше інформації  про повний вміст пакету не надається.

Нагадаємо 

У липні повідомлялось, що Данія профінансує виробництво 18 українських самохідних артилерійських установок "Богдан" вартістю 1,2 млрд датських крон для оборонних потреб України, а перша партія, як очікується, буде поставлена в найближчі місяці.