Білорусь заявила про затримання агента японської розвідки

Білорусь заявила про затримання агента японської розвідки

Київ  •  УНН

5 вересня 2024, 03:11  •  32238 перегляди

Read in English

Білоруські спецслужби затримали японця, підозрюваного у шпигунстві. Він нібито збирав дані про прикордонні райони, військові об'єкти та соціально-економічну ситуацію в Білорусі.

Білоруські сили безпеки затримали підозрюваного агента японської розвідки, який нібито спостерігав за прикордонними районами та військовими об’єктами колишньої радянської держави та союзника Росії, повідомили в середу білоруські ЗМІ. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Білоруські ЗМІ повідомляють, що затриманий японець нібито брав участь у зборі розвідданих про соціально-економічні умови в Білорусі, реалізацію китайської ініціативи "Один пояс, один шлях" і ситуацію на кордоні Білорусі з Україною.

Повідомляється, що він знімав військову інфраструктуру.

Посольство Японії в Білорусі підтвердило затримання японця віком 50 років 9 липня за те, що влада назвала порушенням місцевих законів, заявив генеральний секретар кабінету міністрів Йосімаса Хаясі на черговій прес-конференції в четвер.

У затриманого не було проблем зі здоров'ям, сказав Хаяші з посиланням на співробітників посольства, але відмовився коментувати причину свого затримання.

У Норвегії знайшли мертвим кита-білуху, якого підозрювали у шпигунстві на користь росії2 вересня 2024, 10:20 • 13730 переглядiв