Байден закликав Нетаньяху укласти угоду з ХАМАС про припинення вогню та звільнення заручників

Байден закликав Нетаньяху укласти угоду з ХАМАС про припинення вогню та звільнення заручників

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 09:00  •  9382 перегляди

Read in English

Президент США Джо Байден закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху досягти угоди про припинення вогню в Газі з ХАМАС. Байден підкреслив терміновість досягнення угоди та обговорив майбутні переговори в Каїрі.

Президент Джо Байден закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху досягти угоди про припинення вогню в Газі з ХАМАС, оскільки переговори про перемир'я в секторі Газа зайшли в глухий кут. Про це УНН пише з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Після розмови з Нетаньягу телефоном Байден написав у Х, що він "дав зрозуміти, що ми повинні підписати угоду про припинення вогню і звільнення заручників". Крім того, Байден обговорив із Нетаньяху "майбутні переговори в Каїрі для усунення перешкод, що залишилися".

Він також поінформував Нетаньяху про "зусилля США щодо підтримки оборони Ізраїлю від загроз з боку Ірану і його терористичних угруповань-сателітів", після того як Тегеран пригрозив помститися за вбивство одного з високопоставлених лідерів ХАМАС у Тегерані.

Білий дім окремо заявив, що президент США "підкреслив терміновість" досягнення угоди.

Додамо

Раніше інформаційне агентство Axios повідомило, що Байден має намір чинити тиск на Нетаньягу, щоб той виявив гнучкість у переговорах, які ведуться за посередництва США, Єгипту і Катару.

Нагадаємо

Днями Джо Байден сказав журналістам, що робота над угодою щодо припинення вогню та обміну заручниками між Ізраїлем та палестинським рухом ХАМАС триває, він вважає її укладання ще можливим.

Окрім того, розмову з Нетаньяху провів колишній президент США Трамп. Він обговорив з прем'єром Ізраїлю ситуацію із заручниками та припинення вогню в Газі.

Макрон закликав Нетаньяху уникнути 'циклу відплати' на Близькому Сході8 серпня 2024, 00:02 • 106062 перегляди