Атака дронів на військовий аеродром у підмосков'ї, звіт про БПЛА у трьох областях, евакуація на бєлгородщині і дані ISW про курщину: ситуація у рф

Атака дронів на військовий аеродром у підмосков'ї, звіт про БПЛА у трьох областях, евакуація на бєлгородщині і дані ISW про курщину: ситуація у рф

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 05:59  •  26458 перегляди

Read in English

Повідомлення про атаки дронів, включаючи підмосков'я. Евакуація жителів краснояружського району бєлгородської області через 'активність на кордоні'.

За даними російських пабліків, біля військового аеродрому "чкаловський" у підмосков'ї вночі збивали дрони. міноборони рф стверджує про "знищені" 18 дронів у трьох областях за ніч, не згадуючи про підмосков'я. З краснояружського району бєлгородської області тим часом оголосили евакуацію через "активність на кордоні", а ISW дав оновлення по курській області росії, пише УНН.

Деталі

У підмосковному щелковому уночі жителі чули стрілянину та тривогу. і російські мілблогери повідомляли про нібито "відбиту" атаку на військовий аеродром "чкаловський".

Тим часом міноборони рф стверджує, що за ніч їхня ППО знищила 18 дронів над курською (11), бєлгородською (5) та воронезькою (2) областями росії.

При цьому губернатор ростовської області василь голубєв також повідомив про знищення чотирьох БПЛА на південному заході ростовської області. З його слів, постраждалих немає.

міноборони рф не згадує дрони, про які написав губернатор ростовської області, а також атаку на військовий аеродром "чкаловський" у підмосков'ї.

Тим часом губернатор бєлгородської області рф повідомив про евакуацію жителів краснояружського району до безпечніших місць. Причиною стала "активність на кордоні".

Заявивши про "тривожний ранок", він заявив, що "... щоб убезпечити життя та здоров'я нашого населення, ми починаємо переміщення людей, які живуть у краснояружському районі, у безпечніші місця. За його словами, для вивезення жителів направлено транспорт.

краснояружський район розташований на північному заході бєлгородської області, від райцентру, червоної яруги, до суджі в курській області - приблизно 45 км.

За даними ISW, "геолокаційні кадри та російські та українські репортажі від 10 і 11 серпня свідчать про те, що українські сили просунулися на захід і північний захід у курській області, хоча російські джерела переважно стверджували, що російські сили стабілізували ситуацію".

Раніше у мережі з'явилося відео, де, як повідомляється, імовірно взяті в полон чеченці з "ахмата". Коли і де саме було зроблено ці кадри - невідомо. У чоловіків зав'язані очі, а один із них відповідає військовому, що він "з грозного". Канал "Хочу жить" пише, що "рейдові групи наловили цих кадировців глибоко в тилу від кордону".