ukenru
zustrich-moskalkovoyi-i-denisovoyi-pochalasya-rozrobka-dorozhnoyi-karti-vidviduvan-uvyaznenikh

Зустріч Москалькової і Денісової: почалася розробка "дорожньої карти" відвідувань ув'язнених

 • 8447 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Під час зустрічі уповноважених з прав людини Росії і України Тетяни Москалькової і Людмили Денісової почалася розробка "дорожньої карти" відвідувань ув'язнених. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook Москалькової.

"Сьогодні відбулася дуже важлива зустріч з Уповноваженим з прав людини Верховної Ради України Людмилою Денісовою. В результаті зустрічі почалася розпробка "дорожньої карти" відвідування громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі", - повідомила Москалькова.

Нагадаємо, під час зустрічі уповноважених з прав людини України Людмили Денісової і Росії Тетяни Москалькової, остання запропонувала обговорити меморандум про взаємні відвідини ув'язнених в Росії і Україні.

Мова, зокрема, йде про так званих осіб з неврегульованим статусом, тобто громадян України, яких Росія вважає своїми громадянами, і громадян Росії, яких Україна розглядає як своїх. Такі громадяни не можуть отримувати консульської допомоги в разі кримінального переслідування. Крім того, Москалькова зазначила, що дорожня карта взаємних відвідувань повинна бути невід'ємною частиною запропонованого меморандуму.

Українські Національні Новини

Політика