zitknennia-poizdiv-u-chekhii-stala-vidoma-poperednia-prychyna-katastrofy

Зіткнення поїздів у Чехії: стала відома попередня причина катастрофи

 • 25769 переглядiв

У Чехії пасажирський поїзд RegioJet проїхав на заборонний сигнал, що призвело до зіткнення з вантажним поїздом, в результаті якого загинули 4 людини, в тому числі 2 громадянина України.

Причиною залізничної аварії у Чехії, внаслідок якої загинули, зокрема ідві громадянки України, стало те, що пасажирський поїзд RegioJet проїхав на заборонний сигнал. Про це повідомив міністр транспорту Чехії Мартін Купка, передає УНН

 Згідно з висновками інспекції, сигнал на позиції, що забороняє проїзд швидкого пасажирського поїзда, було порушено. Чи була це технічна несправність, людська помилка або поєднання обох чинників, є предметом детального розслідування, і поки що неможливо передбачити конкретні висновки

написав Мартін Купка у соцмережі X. 

Він також вказав, що матеріальні збитки внаслідок аварії оцінюють у 110 мільйонів чеських крон. 

Нагадаємо 

Пізно ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубіце сталася масштабна аварія потягів. Пасажирський потяг "Прага - Кошице" чеської компанії RegioJet зіткнувся з вантажним потягом. 

Серед 4 загиблих в результаті зіткнення пасажирського і вантажного поїздів були двоє громадян України

Як вказати в МЗС України, консульська посадова особа Консульства України в Брно перебуває на місці події та на постійному зв’язку з рятувальними та правоохоронними відомствами. Справа перебуває на контролі департаменту консульської служби МЗС.

Популярні

Новини по темі