zelenskyi-zidzvonyvsia-z-kantslerom-nimechchyny-obhovoryly-oboronnu-pidtrymku-ukrainy

Зеленський зідзвонився з канцлером Німеччини: обговорили оборонну підтримку України

 • 28446 переглядiв

Президент України провів телефонну розмову з канцлером Німеччини. Обговорили ситуацію на фронті, потреби ЗСУ, фінансування оборонної підтримки та використання заморожених активів рф.

Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Зеленський розповів Шольцу про ситуацію на лінії фронту та поточні потреби Сил оборони. Про це Президент написав у Telegram, передає УНН

Поспілкувалися телефоном з Олафом Шольцом.Подякував Німеччині за два з половиною роки лідерства. Для нас дуже важливо мати надійних друзів, які будуть з нами до досягнення справедливого й тривалого миру

- написав Зеленський. 

Зеленський розповів Шольцу про обстановку на лінії фронту та поточні потреби Сил оборони України, зокрема в бронетехніці й засобах ППО.

Також, як повідомляється, обговорили продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів рф, а також співпрацю й подальші контакти в межах "Рамштайну".

Крім того, Зеленський висловив співчуття Німеччині у звʼязку з трагедією в німецькому Золінгені під час фестивалю 23 серпня.

Боррель: плани Німеччини скоротити військову допомогу Україні - тривожна новина24.08.24, 15:09

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Сумах пролунав вибух: спрацювала ППО

     • 24863 переглядiв

    Жінка загинула від артобстрілу рф на Сумщині

     • 24505 переглядiв

    Новий вид нерозлучників виявили у "колисці людства"

     • 12959 переглядiв