zelenskyi-u-briusseli-pidpyshe-bezpekovu-uhodu-z-yes-ta-vizme-uchast-u-zasidanni-yevrorady

Зеленський у Брюсселі: підпише безпекову угоду з ЄС та візьме участь у засіданні Євроради

 • 28417 переглядiв

Президент Зеленський перебуває в Брюсселі, щоб взяти участь у засіданні Європейської ради, підписати угоду про безпеку з ЄС та дві інші безпекові угоди, а також провести переговори.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні у Брюсселі, щоб взяти участь у засіданні Європейської ради, про що сам повідомив у соцмережах і анонсував підписання безпекової угоди з ЄС та ще двох, пише УНН.

Деталі

"Цими днями Україна розпочала фактичні переговори щодо членства в ЄС. Сьогодні я в Брюсселі, щоб взяти участь у засіданні Європейської ради та подякувати всім лідерам Європи за єдність і за підтвердження незворотності нашого європейського курсу", - вказав Зеленський.

З його слів, він зустрінеться з очільниками ЄС і держав-членів, проведе двосторонні переговори.

"Ми підпишемо одразу три безпекові угоди, одна з яких – із Європейським Союзом загалом. Вона вперше закріпить зобов’язання всіх 27 держав-членів надавати Україні широку підтримку попри будь-які інституційні зміни всередині", - повідомив Зеленський.

Президент наголосив, що "кожен крок – заради наближення нашої історичної мети – миру та процвітання у спільному європейському домі".

Лідери ЄС збираються на саміт: очікуються безпекова угода з Україною, погодження топ-посад та стратегічний порядок денний з акцентом на оборону27.06.24, 11:45

Популярні

Новини по темі