zelenskyi-obhovoryv-dalekobiini-udary-po-rf-z-eksderzhsekretarem-ssha-pompeo

Зеленський обговорив далекобійні удари по рф з ексдержсекретарем США Помпео

 • 17294 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з колишнім держсекретарем США Майком Помпео. Обговорили військову та фінансову підтримку США, а також потребу України в далекобійній зброї.

У п'ятницю, 13 вересня, президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з колишнім державним секретарем США Майком Помпео. Про це глава держави розповів в X, передає УНН.

Деталі

Глава держави подякував Адміністрації Президента Сполучених Штатів, Конгресу та всьому американському народові за безпрецедентну військову та фінансову підтримку України. 

Завдяки підтримці США та допомозі у зміцненні міжнародної коаліції ми досягаємо успіхів на полі бою. Але потребуємо дозволу на застосування далекобійної зброї. Сподіваюся, що американський політикум чітко це розуміє й відповідне рішення буде ухвалене

- відзначив Зеленський. 

Він відзначив важливість збільшення військової допомоги та спільного розвитку оборонних технологій, а також посилення санкційного тиску на Росію та її союзників – Іран і Північну Корею.

Зеленський хоче представити мирний план Конгресу США: "Деякі кроки залежать він них"13.09.24, 17:30

Під час зустрічі сторони обговорили реалізацію Формули миру та підготовку до другого Саміту миру.

Нагадаємо

На полях зустрічі "Ялтинська європейська стратегія" (YES) Президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом ради Фонду Мюнхенської безпекової конференції Вольфгангом Ішингером. Під час зустрічі обговорили кроки для реалізації всіх 10 пунктів Формули миру та підготовку до другого Саміту миру.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Авіаудар рф по Ямполю: уже дев’ятеро поранених

     • 15259 переглядiв