zelenskiy-zustrivsya-z-prezidentom-litvi

Зеленський зустрівся з президентом Литви

 • 606509 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив у середу, що провів зустріч з президентом Литви Гітанасом Науседою, де сторони обговорили військову допомогу, Формулу миру, експорт зерна та інші питання, пише УНН.

Цитата

"Ми обговорили актуальну ситуацію на полі бою та нагальні потреби українських захисників. Першочергово важлива військово-технічна допомога, включно з навчанням і реабілітацією представників сил оборони України", - вказав Зеленський.

"Розглянули співпрацю з питань продовольчої безпеки. Особлива увага – розбудові альтернативних шляхів як маршрутів Чорноморської зернової ініціативи", - зазначив Глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Латвії залізниця готова підключитися до перевезення українського зерна

Президент наголосив, що Україна цінує приєднання Литви до Спільної декларації «Групи семи» про підтримку України та готовність до плідної взаємодії для реалізації Української формули миру й проведення Глобального саміту миру.

"Вдячний пану Президенту Гітанасу Наусєді, Литві та всьому литовському народу за вагому підтримку нашої держави та людей. Історична єдність наших народів наближає мир для всієї Європи!" - зазначив Зеленський.

Нагадаємо

Президент Литви приїхав до Києва.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з президентом Литви

     • 606509 переглядiв

    Німеччина спрощує отримання громадянства

     • 10090845 переглядiв

    Зеленський про контрнаступ: "Найголовніше - це тенденція"

     • 613642 переглядiв

    У Чехії невідомий побив двох українок - ЗМІ

     • 1217041 переглядiв