ukenru
zelenskiy-zaklikav-nato-znayti-dlya-ukrayini-mistse-u-spilnomu-prostori-bezpeki

Зеленський закликав НАТО знайти для України місце у спільному просторі безпеки

 • 97121 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Володимир Зеленський під час саміту в Мадриді закликав країни-члени НАТО знайти для України місце у спільному просторі безпеки. Про це УНН пише з посиланням на звернення Зеленського.

Цитата

"Заради миру має бути переглянуте розуміння східного флангу НАТО. Чи не випадково, що всі країни Альянсу на сході, всі наші сусіди виступають за членство України в НАТО? Ні, це не випадковість. Це логіка. Це знання життя в нашому регіоні", - заявив президент.

Деталі

Зеленський зазначив, що політика відкритих дверей НАТО не має нагадувати "старі турнікети метро: спочатку вони відкриті, а коли підходиш - турнікети закриваються, поки не заплатиш".

"Хіба Україна ще мало заплатила? Хіба наш внесок у захист і Європи, і всієї цивілізації досі недостатній? Так що ще потрібно? Я можу сказати, що нам потрібно: нам потрібні гарантії безпеки, і ви повинні знайти Україні місце у спільному просторі безпеки", - наголосив президент.

На думку Зеленського, Альянс має два шляхи розвитку подій: або невідкладна достатня для перемоги допомога Україні, або  відкладена війна росії з НАТО.

Доповнення

Вчора в іспанському Мадриді стартував саміт лідерів НАТО, який триватиме три дні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив раніше, що не очікує “дива” на цьому саміті.

Українські Національні Новини

Політика