ukenru
zelenskiy-u-parlamenti-shvetsiyi-viyna-z-ukrayinoyu-viklik-dlya-yevropeyskoyi-sistemi-bezpeki

Зеленський у парламенті Швеції: війна в Україні – виклик для європейської системи безпеки

 • 89225 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. росія почала війну проти України, бо розраховує піти далі в Європу та знищувати свободу там. Це фундаментальний виклик для європейської системи безпеки. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого звернення до парламенту Швеції, пише УНН.

Цитата

“росія пішла війною проти України, бо розраховує піти далі в Європу. Розраховує знищувати свободу далі в Європі. Це фундаментальний виклик для європейської системи безпеки. Перегляньте будь ласка на те, що російські військові вже наробили у нашій державі. 8 років війни на сході. Окупація Криму. Це репресії. Катування людей, придушення будь-яких проявів свободи і різноманітності”, - заявив глава держави.

Деталі

Він наголосив, що якщо б Україна не встояла - то це означало би, що програло все, та у небезпеці опинилася б Європа.

Президент також наголосив, що російські пропагандисти вже обговорюють в ефірах державного телебачення, як росія окупує, зокрема, і острів Готланд, який належить Швеції, і як утримуватиме його під своїм контролем десятиліттями.

“Показують це росіянам на мапі, демонструють напрямки наступу... Ви запитаєте з якою це метою? Кажуть, що для Росії буде вигідним – розмістити на Готланді протиповітряну оборону і військову базу. Для прикриття захоплення держав Балтії”, - наголосив Зеленський.

Додамо

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна веде переговори про гарантії безпеки із США, Великою Британією, Німеччиною, Францією та Туреччиною.

Українські Національні Новини

Політика