zelenskiy-u-khersoni-vidnovlene-postachannya-elektriki-y-mayzhe-v-usomu-misti-vodopostachannya-mi-maksimalno-posilimo-ppo

Зеленський: "У Херсоні відновлене постачання електрики й майже в усьому місті водопостачання. Ми максимально посилимо ППО"

 • 300312 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Після сьогоднішніх ударів рф по енергообʼєктах у Херсоні ремонтні бригади відновили постачання електроенергії та водопостачання майже в усьому місті. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні. За його словами, Україна до зими посилить засоби протиповітряної оборони, пише УНН.

Цитата

«Увесь день енергетики, рятувальники працюють дуже активно на Херсонщині, а також в Донецькій області – ліквідовують наслідки ударів по енергообʼєктах. Зокрема, у Херсоні сьогодні були відключення через російські бомби. Наші ремонтні бригади роблять усе можливе, і станом на зараз у Херсоні відновлене постачання електрики й майже в усьому місті водопостачання, крім десяти будинків у Таврійському мікрорайоні. Щодо цих будинків – ремонтні роботи мають завершитися завтра в першій половині дня”, - заявив Зеленський.

За його словами, таких російських ударів по обʼєктах генерації із наближенням зими стане більше.

“До цього треба бути готовими. Ми максимально посилимо ППО – так, як це реально в наявних умовах. Навіть більш ніж реально: ми домовляємося з партнерами про такі кроки в захисті, які раніше не застосовувались”, - зазначив президент.

Втім голова держави зазначив, що, крім цього, багато буде залежати від готовності місцевої влади, зокрема в містах, від підготовчої роботи енергетичних компаній та операторів звʼязку.

“Кожен повинен виконати свою частину захисної роботи, щоб російський терор цієї зими не зупинив Україну. Так само як на полі бою, в усіх сферах ми маємо бути максимально стійкими та міцними», - зауважив президент.

Нагадаємо 

Окупанти з самого ранку атакують Херсонську область. Зокрема Близько 10 години окупанти скинули понад 10 керованих авіабомб. Влучили, зокрема, в об'єкти інфраструктури. Були пошкоджені лінії електропередач.

Після того, як електропостачання відновили, Херсон знову опинився під обстрілом. Був знеструмлений центр міста. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вкотре обстріляли центр Херсона

     • 282038 переглядiв

    На фронті протягом доби було майже 60 зіткнень - Генштаб

     • 274967 переглядiв