zelenskiy-ta-premyer-daniyi-obgovorili-realizatsiyu-ukrayinskoyi-formuli-miru

Зеленський та прем'єр Данії обговорили реалізацію української Формули миру

 • 94945 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен обговорили збереження єдності у Європі та реалізацію української Формули миру, передає УНН.

Цитата

«Телефонна розмова з Прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен. Подякував за нещодавній візит міністра оборони Данії до України й усю різнобічну та вчасну допомогу, яку надала ця країна. Зокрема, за патронат, який Данія взяла над Миколаєвом», - повідомив Зеленський.

Зеленський зазначив, що вони констатували важливість подальшої довготермінової макроекономічної підтримки України.

«Узгодили майбутні спільні кроки в регіональних і глобальних форматах. Крім того, обговорили збереження єдності у Європі та реалізацію української Формули миру», - написав Зеленський.

Президент висловив подяку за організацію першої зустрічі радників у Копенгагені та за готовність Данії надіслати свого представника на наступну зустріч на Мальті.

Доповнення

25 жовтня повідомлялося, що голова Міноборони України Рустем Умєров зустрівся у Києві з міністром оборони Данії Троельсом Люндом Поульсеном. Очільник українського оборонного відомства подякував своєму данському колезі за зусилля з постачання літаків F-16 в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф знову обстріляла Херсон

     • 89109 переглядiв