zelenskiy-proviv-rozmovu-z-dudoyu-obgovorili-situatsiyu-na-fronti-ta-samit-nato-u-vilnyusi

Зеленський провів розмову з Дудою: обговорили ситуацію на фронті та саміт НАТО у Вільнюсі

 • 1034539 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Сторони обговорили членство України в НАТО та безпекову тематику. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в своєму традиційному відеозверненні, пише УНН.

Цитата

"Щойно говорив із Президентом Польщі Анджеєм Дудою – годинна розмова, передусім безпекова тематика. Ситуація на полі бою зараз, зброя для наших воїнів, снаряди. Подякував за виконання попередніх оборонних домовленостей. Звичайно, у кожній розмові приділяємо значну увагу довгостроковій безпеці та гарантіям миру, і не лише для нас. І завжди результативно", - сказав Зеленський.

Деталі

Президент України додав, що Польща цілком реалістично сприймає потребу в членстві України в НАТО.

"Ми разом напрацьовуємо конкретний зміст для саміту Альянсу у Вільнюсі. Це саме той момент, коли мають бути повністю розбиті російські припущення, що нібито хтось у НАТО досі боїться росії. Такі припущення підживлюють російські агресивні амбіції. Маємо й можемо їх знешкодити. Дякуємо Польщі за підтримку України й реального посилення НАТО", - наголосив Глава держави.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначав, що Консультації щодо моделі руху України до членства у НАТО тривають, союзники багато у чому погоджуються щодо цього питання. Планується, що на Вільнюському саміті у липні цього року Альянс чітко заявить, що майбутнє України - в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    По Україні масштабна повітряна тривога

     • 1530291 переглядiв