zelenskiy-proviv-kilka-narad-schodo-diplomatichnoyi-roboti-u-travni-1

Зеленський: провів кілька нарад щодо дипломатичної роботи у травні

 • 280407 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Володимир Зеленський провів кілька нарад щодо дипломатичної роботи України в травні. Про це повідомив Глава держави у своєму зверненні, пише УНН.

Цитата

"Я дякую усім нашим партнерам, хто бачить спільне завдання України та світу саме так: очевидна поразка держави-терориста й справедливий мир для України та всієї Європи.

Сьогодні провів кілька нарад щодо нашої дипломатичної роботи у травні, яка наближає саме такий мир – справедливий, саме такий результат цієї війни – поразку окупанта", - повідомив Зеленський.

Деталі

Президент країни також зазначив, що провів кілька телефонних переговорів. Зокрема, Зеленський подякував Канаді й особисто Премʼєр-міністру Трюдо за незмінну підтримку України.

"Ми готуємо програму довготривалої оборонної співпраці між Україною та Канадою. Дуже важливо: Канада вже почала конфіскацію російських активів. І це вагомий приклад для всіх інших у світі. Обговорили й санкційний тиск, і нашу політичну взаємодію", - підкреслив Президент.

Також, Зеленський говорив із Премʼєр-міністром Нової Зеландії Гіпкінсом.

"Подякував за принциповість у захисті міжнародного права – Нова Зеландія часто є серед лідерів у санкційних обмеженнях. Подякував і за участь Нової Зеландії в підготовці наших воїнів. Домовилися працювати над більшою консолідацією країн Тихоокеанського регіону для захисту міжнародних правил", - підсумував Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив з Трюдо конфіскацію російських активів та закликав до посилення санкційного тиску на рф

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни втратили 100 тисяч солдат за 5 місяців - Білий дім

     • 327353 переглядiв

    Список гостей на коронацію короля Чарльза: хто приїде, а хто ні

     • 697132 переглядiв