zdiisnyly-pershi-postrily-po-mitynhuvalnykakh-20-liutoho-2014-roku-u-dbr-vstanovyly-osoby-dvokh-berkutivtsiv

Здійснили перші постріли по мітингувальниках 20 лютого 2014 року: у ДБР встановили двох "беркутівців" і повідомили їм про підозру

 • 11931 переглядiв

Колишній командир роти спецпідрозділу "Беркут" у Севастополі та один з його підлеглих першими відкрили вогонь по протестувальниках 20 лютого 2014 року, вбивши трьох і поранивши ще трьох, що спровокувало подальшу смертоносну стрілянину з боку правоохоронців.

Встановлено правоохоронців, які здійснили перші постріли з помпових рушниць по мітингувальниках 20 лютого 2014 року. Про це повідомляє ДБР та Офіс Генпрокурора, передає УНН.

... повідомили про підозру колишньому командиру роти спецпідрозділу "Беркут" УМВС України в м. Севастополі та одному з міліціонерів цього підрозділу. Вони були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Майдану та фактично були першими, хто почав стрільбу по мітингувальниках 

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Слідством встановлено, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві ці міліціонери спецроти "Беркут" виконали наказ вищого керівництва та застосували до учасників акцій протесту вогнепальну зброю, споряджену патронами з свинцевою картеччю.

"... командир роти спецпідрозділу "Беркут" та його підлеглі, перебувалии 20 лютого 2014 року близько 9 год. ранку на вулиці Інститутській в Києві в районі пішохідного мосту. Діючи погоджено з правоохоронцями спецроти Київського "Беркуту", вони застосували до учасників акцій протесту вогнепальну зброю – помпові рушниці Форт-500, споряджені патронами з свинцевою картеччю", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Справи Майдану: посадовця СБУ часів януковича заочно судитимуть за дезертирство24.05.24, 16:26

За даними ДБР, безпосередньо через них загинуло троє мітингувальників, а ще трьом були спричинені вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

"Їх постріли фактично стали поштовхом до продовження вчинення умисних вбивств учасників акцій протесту, уже з застосуванням нарізної табельної автоматичної та снайперської вогнепальної зброї, бійцями спецпідрозділів Київського "Беркута" так звана "чорна рота") та внутрішніх військ МВС України", - йдеться у повідомленні.

У ДБР наголошують, через дії правоохоронців загинуло 48 учасників акцій протесту та ще 90 отримали вогнепальні кульові поранення.

Крім того, після цих подій, командир Севастопольського "Беркута" разом з працівниками очолюваного підрозділу аби уникнути відповідальності втекли до Севастополя, де згодом перейшли на бік ворога та сприяли анексії півострова. За даним епізодом злочинних дій досудове розслідування триває.

Справи Майдану: судитимуть колишнього командира Севастопольського "Беркуту"03.05.24, 09:44

"За вчинення цих злочинів, командиру Севастопольського "Беркута" та його підлеглому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі", - резюмували у ДБР.

Популярні

Новини по темі

Реальні доходи населення зростають швидко – НБУ

 • 21235 переглядiв