ukenru
zbirav-v-ukrayini-informatsiyu-dlya-fsb-na-zakarpatti-agentu-rf-dali-sim-rokiv-vyaznitsi

Збирав в Україні інформацію для фсб: на Закарпатті агенту рф дали сім років в'язниці

 • 137309 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Свалявський районний суд Закарпатської області засудив до семи років позбавлення волі агента росії під псевдонімом "Гєлєн", який в Україні збирав для фсб суспільно-політичну інформацію. Про це повідомляє СБУ, передає УНН.

Цитата

"Свалявський районний суд Закарпатської області виніс обвинувальний вирок агенту рф, який збирав для фсб суспільно-політичну інформацію в Україні. Зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, цього агента фсб контррозвідники СБУ викрили на Закарпатті у березні.

"Досудове розслідування встановило, що зловмисник під псевдонімом "Гєлєн" передавав зібрану інформацію своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій і спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах України", - ідеться у повідомленні.

Так, слідчі та контррозвідники СБУ зібрали вичерпну доказову базу його співпраці з російськими спецслужбами. Зокрема, встановлено весь ланцюжок його кураторів і координаторів з числа співробітників фсб, у тому числі й під прикриттям.

Доповнення

Служба безпеки України затримала агента фсб, який "здавав" ворогу позиції українських військових на Харківщині. Зловмисником виявився місцевий житель, якого ворожі спецслужби завербували через інтернет.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП