zavtra-uves-den-budut-stabilizatsiini-vidkliuchennia-svitla-dtek

Завтра увесь день будуть стабілізаційні відключення світла - ДТЕК

 • 37902 переглядiв

У вівторок, 18 червня, через дефіцит електроенергії цілий день будуть діяти стабілізаційні відключення, про що заявили в ДТЕК.

У вівторок, 18 червня, графіки стабілізаційних відключень світла діятимуть увесь день. Про це заявив в ДТЕК, передає УНН.

Деталі 

За вказівкою Укренерго, графіки відключень завтра будуть застосовуватись весь день

- йдеться в дописі ДТЕК.

Yasno про 5-6 годин на день світла взимку: "Це досить реально"14.06.24, 15:54

В "Укренерго" підтвердили, що відключення триватимуть увесь день, але зауважили, що енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежуватиметься. 

Доповнення

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко зауважив, що протягом всього тижня Україна матиме суттєвий дефіцит електроенергії. А втім, він наголошує, що загалом же ситуація із рівномірністю відключень значно покращилася.

Минулого тижня сукупний час стабілізаційних відключень по Києву становив 12 год. 20 хв. А от позаминулого тижня місто знеструмлювали аж на 52 год. 45 хв

- розповідає Коваленко. 

За його словами, це більше пов'язано з наявністю вільної генерації, адже минулого тижня працював атомний енергоблок, що вийшов з ремонту. Та гендиректор YASNO сподівається, що тенденція справедливого розподілу збережеться і надалі.

Нагадаємо

Радник прем'єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко заявив, що в Україні зараз на завершальному етапі робота по оптимізації переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням. У результаті цей перелік повинен суттєво зменшитися, що дасть можливість зменшити тривалість відключення світла.

Популярні

Новини по темі