zatrymka-zakhidnoi-pidtrymky-dopomohla-rosii-pochaty-nastup-na-trokh-napriamkakh-odnochasno-isw

Затримка західної підтримки допомогла росії почати наступ на трьох напрямках одночасно - ISW

 • 24793 переглядiв

Затримки з наданням західної безпекової допомоги Україні дають можливість росії розпочати наступальні операції одразу на кількох ділянках фронту, щоб чинити тиск на українські сили.

Затримки з наданням західної безпекової допомоги Україні допомагають рф розпочати наступальні операції одразу на кількох ділянках фронту, щоб чинити тиск на українські сили на кількох напрямках. Про це у своєму звіті пише Інститут вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

За даними аналітиків, наразі російські війська проводять щонайменше три наступальні операції: уздовж кордону Харківської та Луганської областей, зокрема в напрямку Куп'янська та Лиману;в Авдіївці та навколо неї;поблизу Роботиного на заході Запорізької області.

Після виведення українських військ з Авдіївки та заяви росії про контроль над усім містом, ISW і кілька українських і західних джерел оцінили, що затримки із західною безпековою допомогою, а саме артилерійськими боєприпасами й критично важливими системами ППО, не дозволили українським військам захистити Авдіївку від російських наступальних дій.

Критична нестача техніки, що поставляється Заходом, і побоювання повного припинення військової допомоги США змусили українські війська скоротити кількість матеріальних засобів на всьому фронті, що, ймовірно, спонукало російські війська скористатися ситуацією і почати обмежені наступальні операції за межами району Авдіївки,

- зазначили аналітики.

Експерти зауважили, що російські війська розпочали наступ за межами Авдіївки — вздовж кордону Харківської та Луганської областей від початку січня 2024 року та в західній частині Запорізької області протягом останніх 48 годин. Водночас у звіті Інституту наголошується, що цей російський наступ може завадити українським військам підготувати особовий склад і техніку для відновлення контрнаступальних операцій.

Україна постраждає, якщо просто окопається і намагатиметься оборонятися до кінця 2024 року, як вважають деякі західні держави та аналітики,

- констатували аналітики.

Нагадаємо

Сили оборони України зупинили вночі спробу наступу російської армії на Запорізькому напрямку, зірвавши їхні плани, знищивши техніку та змусивши особовий склад до втечі.

Популярні

Новини по темі