zapusk-pershoho-aerotransferu-odesa-kyshyniv-kiper-rozpoviv-podrobytsi

Запуск першого аеротрансферу Одеса-Кишинів: Кіпер розповів подробиці

 • 56249 переглядiв

Схема трансферу прискорить прикордонні процедури і має на меті зменшити прикордонний та дорожній рух, одночасно покращуючи міжнародні транспортні послуги.

На Одещині триває підготовка до запуску першого аеротрансферу Одеса-Кишинів. Про це інформує очільник ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Деталі

Зокрема, він звітує, що провів нараду разом із українськими й молдавськими прикордонниками та представниками місії EUBAM, де обговорили механізм роботи майбутнього трансферу. Планується, що пасажири зможуть зареєструватися у електронній системі з прикріпленням копії квитка на літак відправленням із м. Кишинів, зазначенням особистих даних та відомостей про військовий облік. Також розглядається необхідність забезпечити перевезення осіб з інвалідністю. Групи пасажирів формуватимуться за 2-3 дні до відправлення авіарейсів з м. Кишинів (основні: Кишинів – Стамбул, Кишинів – Варшава, Кишинів – Відень).

Також відправлятиметься автобус з попередньо зареєстрованими пасажирами з Одеси. Крім того планується перевезення пасажирів аеротрансфером з пришвидшеним проходженням митних та прикордонних процедур (не більше 30 хвилин перебування автобуса у зоні контролю). Загальний плановий час поїздки – 4 години.

"Це має пришвидшити проїзд українців, які прямують до міжнародного аеропорту Кишинів та розвантажити пункти пропуску через кордон (в першу чергу в районі МПП "Маяки – Паланка – Удобне"). Організоване перевезення пасажирів також зменшить навантаження на дороги області легковими авто та покращить рівень обслуговування населення у сфері міжнародних перевезень", - наголосив Кіпер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Кіпер обговорив з ПРООН новий проект "Повітряний трансфер", покликаний спростити проїзд до аеропорту Кишинева, покращити перетин кордону та зменшити трафік

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі