zapaleno-vohon-paralimpiady-2024-u-stok-mandevili

Запалено вогонь Паралімпіади-2024 у Сток-Мандевілі

 • 12972 переглядiв

Британські спортсмени запалили вогонь Паралімпіади у Сток-Мандевілі. Факел пронесуть 50 містами Франції, привертаючи увагу до інклюзивності в спорті, перед церемонією відкриття в Парижі.

 За два тижні після закриття Олімпіади в Парижі, британські спортсмени Хелен Рейнсфорд і Грегор Еван у суботу запалили вогонь Паралімпіади у Сток-Мандевілі, селі на північний захід від Лондона, яке по праву вважають батьківщиною Паралімпійських ігор, повідомляє The Associated Press, передає УНН.

Деталі

Вогонь вирушить до Франції протокою Ла-Манш, де протягом чотирьох днів його пронесуть від берегів Атлантичного океану до пляжів Середземномор'я, від гір Піренеїв до Альп, сказано в повідомленні.

Серед 1000 факелоносців будуть колишні паралімпійці, молоді паралімпійці, волонтери з паралімпійських федерацій, новатори в галузі передової технологічної підтримки, особи, які присвячують своє життя іншим людям з обмеженими можливостями, і співробітники некомерційного сектору, які надають підтримку особам, що здійснюють догляд.

Вони пронесуть вогонь 50 містами по всій країні, щоб привернути увагу спільнот, які прихильні до ідеї сприяння інклюзивності в спорті та підвищенню обізнаності про життя людей з обмеженими можливостями.

Зазначається, що подорож факела завершиться в середу в Парижі під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор - запаленням унікального олімпійського вогню, прикріпленого до повітряної кулі, яка літатиме над французькою столицею щовечора протягом 11 днів змагань.

Паралімпіада-2024: під "нейтральним прапором" виступлять 90 атлетів з рф та 8 - з білорусі23.08.24, 20:59

Лілія Подоляк

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Запалено вогонь Паралімпіади-2024 у Сток-Мандевілі

     • 12972 переглядiв

    Apple представить нові iPhone 10 вересня

     • 20403 переглядiв

    Маск: затримання Дурова - "реклама" свободи слова в США

     • 76188 переглядiв