zaklykav-do-konkretnykh-shvydkykh-ta-rishuchykh-spilnykh-dii-sybiha-vidvidav-neformalnu-zustrich-hlav-mzs-yes-u-niu-iorku

Закликав до конкретних, швидких та рішучих спільних дій: Сибіга відвідав неформальну зустріч глав МЗС ЄС у Нью-Йорку

 • 13425 переглядiв

У представництві ЄС при ООН в Нью-Йорку відбулася неформальна зустріч глав МЗС держав-членів ЄС під головуванням глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля та за участі глави МЗС України Андрія Сибіги. Йшлося про досягнення перемоги та миру, передає УНН із посиланням на МЗС.

У своєму виступі Сибіга наголосив на критичній важливості сьогоднішнього моменту для досягнення перемоги та миру. Він закликав до конкретних, швидких та рішучих спільних дій.

"Я закликаю вас ставитися до України як до де-факто члена ЄС, яким ми скоро станемо офіційно. Ми вже почали переговори про вступ і прагнемо відкрити якомога більше кластерів паралельно. Україна розуміє складність цього процесу і готова виконати своє "домашнє завдання", все, що в наших силах, для того, щоб цей процес вступу був заснований на заслугах і тривав рівно стільки, скільки потрібно, а не так довго, як це було раніше", – заявив міністр.

Поки світові лідери збираються на ГА ООН: Сибіга відрнагував на жорстокий удар рф по Харкову24.09.24, 17:16

Популярні

Новини по темі

Зеленський завтра проведе коротку зустріч із Байденом

 • 13961 переглядiв

Зеленський досі не домовився про зустріч з Трампом - Reuters

 • 15056 переглядiв