zakhoplyuvav-kherson-boyoviku-rosiyskogo-oplotu-povidomili-pro-pidozru

Захоплював Херсон: бойовику російського “Оплоту” повідомили про підозру

 • 371798 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. СБУ арештувала і повідомила про підозру бойовику російського “Оплоту”, який захоплював Херсон. За інформацію пресслужби відомства працівники військової контррозвідки разом із десантниками взяли рашиста у полон під час боїв під Донецьком, передає УНН.

Цитата

“На початку повномасштабного вторгнення рф на „посаді“ стрільця він брав участь у захопленні Херсона та облаштуванні вогневих позицій окупантів навколо українського міста. Потім він воював проти Сил оборони в районах селища Романово-Булгакове та Михайлівка Миколаївської області. Невдовзі бойовика було „переведено“ до складу новоствореного окупаційного угруповання — 3-го мотострілецького полку зс рф для стримування українського наступу на східному фронті. Таким чином фігуранта перекинули спочатку в район Мар’їнки, а потім під Красногорівку, що на Донеччині. Але провоював він там недовго і згодом був затриманий українськими захисниками”, — розповіли в СБУ про “кар’єру” загарбника.

Деталі

За даними слідства, затриманий є мешканцем окупованої Макіївки.

До лав так званої “5-ї окремої мотострілецької бригади “Оплот” чоловік вступив 24 лютого 2022 року.
“Оплот” — це незаконне збройне формування терористичної організації “днр”, що підпорядковане командуванню Південного військового округу країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигував за Силами оборони на північному кордоні з рф: правоохоронці затримали агента на Сумщині

Там він заприсягнув на вірність росії, та отримав камуфльований формений одяг, автомат АК-74 та боєприпаси до нього.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує до 15 років тюрми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Дніпропетровщина: ворог скинув снаряди на районний центр

     • 480801 переглядiв

    Росіяни обстріляли Токарівку на Херсонщині. Є поранений

     • 360831 переглядiв