zagroza-natsionalniy-bezpetsi-avstraliya-khoche-zablokuvati-budivnitstvo-novogo-posolstva-rf

Загроза національній безпеці: Австралія хоче заблокувати будівництво нового посольства рф

 • 895893 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Уряд Австралії планує анулювати договір і заблокувати будівництво нової будівлі посольства рф поряд із парламентом країни через загрозу національній безпеці. Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз, повідомляє УНН з посиланням на Brisbane Times.

Деталі

З 2008 року росія орендує ділянку біля будівлі австралійського парламенту в Канберрі. Там планувалося розмістити нову будівлю посольства.

Територія, де хотіли побудувати нове дипломатичне відомство, знаходиться в межах кілометра від парламенту.

Прем'єр-міністр Австралії заявив, що після отримання рекомендацій від розвідувальних служб будуть ухвалені законодавчі акти, які заблокують будівництво з міркувань національної безпеки.

"Уряд отримав дуже чіткі рекомендації щодо безпеки і ризику, який представляє нова російська присутність так близько до будівлі парламенту", - сказав Ентоні Албаніз журналістам.

Австралія не забороняє росії мати диппредставництва на своїй території, а лише хоче, щоб нове посольство не було поруч із парламентом.

Албаніз сказав, що очікує на реакцію з боку російських дипломатів в Австралії, які раніше погрожували боротися з цією забороною через суд.

"Ми не очікуємо, що росія може говорити про міжнародне право, враховуючи, що вона відкидає його так послідовно і так нахабно своїм вторгненням в Україну", - наголосив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія висилає з країни дев'ятьох співробітників посольства рф

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі