ukenru
zagostrennya-konfliktu-mizh-izrayilem-ta-palestinoyu-obgovoryat-na-ekstrennomu-zasidani-radi-yes

Загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною обговорять на екстренному засідані Ради ЄС

 • 15330 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У вівторок, 18 травня, Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель скликає екстрене засідання Ради ЄС, на якому буде обговорюватися загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною. Про це він написав у своєму Twitter-акаунті, передає УНН.

Цитата: 

"З огляду на триваючу ескалацію конфлікту між Ізраїлем і Палестиною і неприйнятни кількість жертв серед цивільного населення, я скликаю у вівторок позачергове засідання міністрів закордонних справ ЄС. Ми будемо координувати і обговорювати, як ЄС може найкращим чином сприяти припиненню поточного насильства", - написав Боррель.

Доповнення 

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту відбулося на початку травня. Тоді ізраїльська влада почали виселяти кілька арабських сімей в Східному Єрусалимі. За цим послідували протести і заворушення.

10 травня в ситуацію втрутилося радикальне угрупування ХАМАС, що контролює сектор Газа. Після того, як Ізраїль відмовився виконати їхні вимоги, члени угруповання приступили до обстрілу території країни з ракетних установок.

Українські Національні Новини

Новини Світу