ukenru
za-rik-roboti-dbr-vidkrilo-ponad-30-tis-kriminalnikh-provadzhen

За рік роботи ДБР відкрило понад 30 тис. кримінальних проваджень

 • 8945 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Впродовж року слідчі Державного бюро розслідувань здійснювали досудове розслідування у понад 30 тисячах кримінальних провадженнях. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Протягом року слідчі Державного бюро розслідувань здійснювали досудове розслідування у понад 30 тисячах кримінальних провадженнях. З них у 14 883 – повідомлено про підозри, 2 839 – скеровано до суду. Розглянуто судом понад 700 обвинувальних вироків", - сказано у повідомленні.

Вказано, що найбільше кримінальних проваджень стосується військових злочинів – 15 556. З них у 12 505 – повідомлено про підозри, 2 490 – скеровано до суду.

"Друга категорія – правоохоронці: 13 699 кримінальних проваджень, з них у 2 311 – повідомлено про підозри. 347 – скеровано до суду. Судді є учасниками 800 кримінальних проваджень, високопосадовці – 150", - зазначили у пресслужбі.

Зазначається, що 13 кримінальних проваджень було відкрито у справах колишніх президентів України.

"До ГПУ скеровано проект підозри у кримінальному провадженні за фактом неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року", - додали у пресслужбі.

Також повідомляється, що 19 проваджень стосувалось членів Кабінету міністрів України, їх перших заступників та заступників, 50 – народних депутатів України, 68 – інших високо посадовців. Трьом депутатам було повідомлено про підозри.

Нагадаємо, слідчі ДБР викрили на корупційних схемах керівництво Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ (ДОДТЛ).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП