ukenru
z-pochatku-povnomasshtabnoyi-viyni-zaginuli-89-ukrayinskikh-sportsmeniv-13-potrapili-v-polon-zelenskiy

З початку повномасштабної війни загинули 89 українських спортсменів, 13 потрапили в полон, - Зеленський

 • 139299 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Володимир Зеленський під час зустрічі президентом міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом розповів, що з початку повномасштабної війни загинули 89 українських спортсменів, 13 потрапили в полон. Про це інформує УНН.

Деталі

Глава держави повідомив, що понад 100 тисяч українських спортсменів не мають можливості тренуватися. Сотні спортивних об'єктів зруйновано і це великі об'єкти спортивної інфраструктури такі як: школи, університети та спортивні клуби.

Тако Гарант держави додав, що президент МОК повідомив про виділення нового пакету підтримки для українських олімпійців.

Цитата

"Ми дуже цінуємо це, я дуже вдячний вам, пане президенте, провести спеціальну донорську конференцію, під егідою МОК заради відновлення спортивної інфраструктури в Україні. Ми обговорили необхідність продовжувати міжнародні зусилля для того, щоб представники держави-терориста не могли брати участь в міжнародних спортивних змаганнях", - повідомив Зеленський.

Томас Бах заявив, що МОК потроїв Фонд солідарності олімпійської спільноти та українського спорту, який було створено від початку повномасштабного вторгнення, тепер у фонді 7,5 млн дол.

Нагадаємо

Російських та білоруських лижників відсторонили від перегонів серії Worldloppet.

Українські Національні Новини

Політика