z-1-chervnia-vazhki-abo-skladni-vypadky-hostrykh-kyshkovykh-infektsii-budut-dodatkovo-pereviriatysia-na-kholeru

З 1 червня важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково перевірятися на холеру

 • 22040 переглядiв

З 1 червня у важких або складних випадках гострих кишкових інфекцій в Україні будуть додатково проводитися лабораторні дослідження на холеру, щоб запобігти поширенню захворювання в сприятливий для збудника сезон.

З 1 червня в Україні особливо важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково лабораторно тестуватися на наявність холери. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

З 1 червня ми будемо говорити про епідемічний сезон на холеру. Тому що температура навколишнього середовища зараз є така, яка сприятлива для того, щоб збудник розмножувався як в харчових продуктах та в навколишньому середовищі. Тому починаючи з 1 червня починається посилений епідеміологічний нагляд за усіма випадками гострих кишкових інфекцій

- сказав Кузін.

За його словами, минулого року в середньому близько 12 тис. українців були додатково обстежені на наявність холери й 11,5 тис. було досліджено з навколишнього середовища для того, щоб не допускати появи осередків холери на території України.

Такий самий алгоритм буде застосовуватися й в цьому році. Починаючи з 1 червня особливо важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково лабораторно тестуватися на наявність холери. Для пацієнтів це не буде означати якихось затримок, але для системи епідеміологічного нагляду ми будемо дійсно мінімізувати ризик поширення холери

- розповів Кузін.

Він нагадав, що торік було зафіксовано дві підозри, одна з них була в Запоріжжі, друга в Чернігівській області. Ці підозри не підтвердилися.

Доповнення

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 3 квітня повідомив, що в Маріуполі виявлено масові випадки захворювання холерою серед дітей. Тому окупаційна влада намагається оперативно замовчати про ситуацію неоголошеним карантином.

Кузін тоді повідомляв, що в Україні не було виявлено позитивні знахідки холероподібного вібріона. Посилений сезон спостереження за холерою починається з 1 червня.

Важковаговики світової охорони здоров'я нададуть 300 мільйонів доларів на боротьбу зі зміною клімату та інфекціями06.05.24, 12:37

Популярні

Новини по темі

В Україні циркулює близько 30-35 субваріантів "Омікрон" - МОЗ

 • 19007 переглядiв

Дочка Бреда Пітта вирішила дистанціюватися від батька

 • 122650 переглядiв

Литва готова надіслати військових інструкторів в Україну

 • 20327 переглядiв