yordaniya-ta-yegipet-ne-priymatimut-palestinskikh-bizhentsiv-korol-yordaniyi

Йорданія та Єгипет не прийматимуть палестинських біженців - король Йорданії

 • 390169 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Король Йорданії Абдалла II попередив у вівторок, що переміщення палестинців до Йорданії та Єгипту є «червоною лінією», і сказав, що біженців не буде ні в Йорданії, ні в Єгипті. Про це він заявив виступаючи разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцем на прес-конференції в Берліні, повідомляє CNN, пише УНН.

Цитата

«Це червона лінія (переміщення палестинців-ред.), тому що я думаю, що це план деяких звичайних підозрюваних, щоб спробувати створити де-факто проблеми на місцях. Немає біженців в Йорданії, немає біженців в Єгипті. Це ситуація гуманітарного виміру, яку потрібно вирішувати всередині Гази та Західного берега, а не намагатися перекласти виклик Палестині в їхньому майбутньому на плечі інших людей», – сказав король Абдалла II.

Він висловив стурбованість у зв’язку з великою кількістю втрачених життів палестинців та ізраїльтян, а також у зв’язку з гуманітарною ситуацією в Газі, яку він назвав «неприйнятною» як з юридичної, так і з гуманітарної точки зору.

«Цей рік є найкривавішим для палестинців та ізраїльтян за останній час, і він буде ставати гіршим, якщо ми не зупинимо цю війну та гуманітарну катастрофу, яку вона спричиняє», — сказав король.

Доповнення

Президент США Джо Байден зустрінеться з королем у Йорданії пізніше цього тижня під час своєї поїздки на Близький Схід. Байден має прибути до Ізраїлю в середу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині викрило схему імпорту ліків без сплати податків

     • 262501 переглядiв

    "Армія дронів": на фронт передали ще понад 800 безпілотників

     • 184979 переглядiв

    НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича

     • 371615 переглядiв