yes-zaklykaie-terminovo-narostyty-pidtrymku-enerhosystemy-ukrainy-shchoby-unyknuty-humanitarnoi-katastrofy-vzymku

ЄС закликає терміново наростити підтримку енергосистеми України, щоби уникнути гуманітарної катастрофи взимку

 • 68218 переглядiв

Єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон закликала збільшити допомогу Україні для відновлення енергосистеми. Вона окреслила 6 ключових напрямків підтримки для уникнення гуманітарної катастрофи взимку.

Міжнародні партнери повинні термоново наростити матеріально-технічну підтримку України, аби відновити енергосистему країни, яку знищила росія. Інакше не уникнути гуманітарної катастрофи. Про це в колонці для Financial Times заявила європейська комісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон, передає УНН.

Деталі

За словами Сімсон, Україна вже активно бореться за відбудову енергосистеми. Зокрема, регулярні конференції з відновлення України привернули увагу до цього питання.

Так, ЄС надав 500 мільйонів євро для допомоги енергетичному сектору. Окрім того, Європа передала допомогу в натуральній формі, включаючи понад 8000 генераторів і понад 3300 трансформаторів.  Також європейські оператори постачають електроенергію. 

Але міжнародне співтовариство має зробити набагато більше. Щоб уникнути гуманітарної катастрофи в Україні, нам потрібно зараз активізувати безпрецедентні зусилля з матеріально-технічного забезпечення та допомоги

- заявила Кадрі Сімсон. 

У Міненерго розповіли, що буде зі світлом взимку18.06.24, 22:38

Європейська посадовиця виокремила шість головних пунктів, де варто посилити підтримку України. Зокрема

  1.  Де це можливо, пошкоджені об’єкти виробництва електроенергії та тепла повинні бути відремонтовані та повторно активовані.
  2. В Україну необхідно перенести якомога більшу кількість малих децентралізованих генераторів, які можуть швидко запрацювати.
  3. Сонячні панелі на дахах повинні бути розгорнуті якомога швидше, щоб забезпечити енергією лікарні, школи, громадські та житлові будинки. Децентралізоване виробництво електроенергії менше піддається російському нападу.
  4. Максимальний обсяг електроенергії, який можна експортувати в Україну з інших країн Європи, слід поступово збільшувати
  5. Необхідно розширити пропускну спроможність з’єднання на кордонах.
  6. Необхідно посилити пасивний захист енергетичної інфраструктури та ППО навколо критично важливих об’єктів.

Я закликаю всіх, хто має можливість допомогти Україні до настання холодної пори року, зробити це. Сьогодні потрібні безпрецедентні зусилля солідарності та щедрості

- заявила Кадрфі Сімсон. 

Нагадаємо

Європейська комісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон попередила про можливу гуманітарну катастрофу в Україні через атаки на енергосистему. Через втрату 9 ГВт потужності, взимку деякі міста можуть стати непридатними для життя через відсутність електрики та опалення.

Yasno про 5-6 годин на день світла взимку: "Це досить реально"14.06.24, 15:54

Популярні

Новини по темі