yes-zaklikaye-polschu-ugorschinu-ta-slovachchinu-buti-konstruktivnimi-schodo-ukrayinskogo-zerna-zmi

ЄС закликає Польщу, Угорщину та Словаччину бути конструктивними щодо українського зерна - ЗМІ

 • 457777 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Європейська комісія закликала в неділю Польщу, Угорщину та Словаччину бути конструктивними після того, як вони в односторонньому порядку заявили, що продовжуватимуть забороняти імпорт зерна з України, незважаючи на рішення Комісії скасувати заборону. Про це повідомляє Reuters із посиланням на речницю Комісії, пише УНН.

Цитата

"Ми знаємо про оголошення деяких держав-членів щодо односторонніх заходів. Зараз важливо, щоб усі країни працювали в дусі компромісу та конструктивно взаємодіяли", - сказала речниця Комісії.

Польща, Словаччина та Угорщина оголосили в п'ятницю, що збережуть власні обмеження на імпорт українського зерна, незважаючи на рішення Єврокомісії.

"Зараз ми зосереджені на тому, щоб запрацювала нова система, про яку ми нещодавно оголосили», — сказала речниця Єврокомісії, додавши, що зустріч із представниками всіх зацікавлених країн ЄС у понеділок дасть можливість продовжити обговорення цього питання", — сказала речниця Комісії.

Вона також додала, що зустріч із представниками всіх зацікавлених країн ЄС у понеділок дасть можливість продовжити обговорення цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські аграрії про блокування транзиту через сусідні країни: матиме негативний вплив і на оборонне становище

Нагадаємо

Єврокомісія 15 вересня вирішила не продовжувати заборону на ввезення українських зернових за умови, що Україна дотримуватиметься певних правил.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна продовжить заборону на ввіз українського збіжжя.

Словаччина та Угорщина заявили, що продовжать заборону на імпорт зерна з України попри рішення Єврокомісії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бійці бригади "Лють" повідомили про звільнення Кліщіївки

     • 210207 переглядiв

    росіяни за день чотири рази атакували Нікопольщину - ОВА

     • 136293 переглядiв

    Окупанти влучили у багатоквартирний будинок на Харківщині

     • 1414644 переглядiв