yes-vidilit-groshi-krayinam-yaki-nadavali-viyskovu-dopomogu-ukrayini

ЄС виділить гроші країнам, які надавали військову допомогу Україні

 • 519900 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. У середу, під час неформальної зустрічі міністрів оборони Європейського Союзу було оголошено, що ЄС планує виділити 20 мільярдів євро, щоб частково відшкодувати країнам-членам витрати, понесені ними під час надання військової допомоги Україні, пише УНН з посиланням на Delfi.

Деталі

ЄС планує виділити 20 мільярдів євро протягом наступних чотирьох років через Європейський фонд миру, щоб частково відшкодувати державам-членам витрати, понесені ними при наданні військової допомоги Україні. Це план ЄС щодо продовження військової підтримки України.

Цитата

«Ми сподіваємося, що новий план забезпечить довгострокову і стійку підтримку України. Вкрай важливо досягти гнучкості в наданні допомоги і забезпечити, щоб заходи були продовженням допомоги, а не її заміною", - сказав міністр національної оборони Арвідас Анушаускас беручи участь у неформальній зустрічі міністрів оборони Європейського Союзу у середу.

Міністр повідомив, що Литва підготувала національний трирічний план військової допомоги Україні на суму близько 200 мільйонів євро, оскільки лише безперервна, стійка підтримка та довгострокові гарантії безпеки допоможуть Україні досягти перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва схвалила план підтримки української армії на 2024-2026 роки

Зі свого боку, міністр оборони України О. Резніков, звертаючись у неформальній зустрічі до міністрів оборони ЄС, підкреслив, що військова підтримка Європейського Союзу є одним з ключових факторів успіху України у війні. Продовження швидкого постачання зброї є критично важливим для досягнення прориву в контрнаступі та захисту українського народу від щоденних авіаударів, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Литви представив трирічний план підтримки української армії

Важливою є місія військової допомоги EUMAM в Україні та підготовки військ у 2024 році, інтегрувати підготовку українських військ у сухопутних, морських, повітряних та кібервійськових сферах, пише видання. Під час неформальної зустрічі Міністр національної оборони А. Анушаускас нагадав учасникам, що в липні, під час зустрічі у Рамштайнському форматі, Литва запропонувала створити коаліцію з розмінування. Метою якої є підготовка та оснащення Збройних сил України для розмінування звільнених територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Литви: "путін, найімовірніше, продовжить стратегію виснажливої війни в Україні"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Канаді вулики з 5-ма мільйонами бджіл впали з вантажівки

     • 1831021 переглядiв