ukenru
yes-rozshirit-sanktsiyi-proti-rosiyi-cherez-vibori-v-okupovanomu-krimu-zmi

ЄС розширить санкції проти Росії через "вибори" в окупованому Криму - ЗМІ

 • 15443 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Європейський Союз у вівторок, 28 січня, розширить санкції у відповідь на проведення Росією "місцевих виборів" в окупованому Криму у вересні минулого року. Про це написав у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Завтра ЄС додасть ще 7 осіб у свій список санкцій щодо осіб, котрі підривають територіальну цілісність України. Сімка сприяла і брала участь в російських "місцевих виборах" у вересні в (окупованому - ред.) Криму", - написав журналіст.

Нагадаємо, в Росії 8 вересня минулого року пройшов єдиний день голосування - так звані "місцеві вибори" пройшли і на території анексованого Криму.

Пізніше Європейський Союз заявив, що не визнає проведення так званих "виборів" на території анексованої Російською Федерацією АР Крим. 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на засіданні "Групи друзів України в ЄС", яка пройшла в жовтні минулого року на полях Ради ЄС із закордонних справ в Люксембурзі, закликав іноземних колег розширити персональні санкції у відповідь на проведення Росією "місцевих виборів" в окупованому Криму. 

The EU will tomorrow add another 7 ppl on its sanctions list over individuals undermining the territorial integrity of #Ukraine. the 7 facilitated and participated in the Russian regional elections in September in #Crimea. #Russia

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) January 27, 2020

Українські Національні Новини

Політика