yegipetskiy-chinovnik-sprostuvav-informatsiyu-pro-te-scho-viyskovi-krayini-viroblyali-zbroyu-dlya-rf

Чиновник спростував інформацію про те, що Єгипет планував виробляти зброю для рф

 • 255229 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Єгипетський чиновник спростував інформацію про те, що військові країни мали у планах виготовити 40 000 ракет для росії, повідомляє CNN з посиланням на єгипетські державні ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Один з єгипетських чиновників, ім'я якого не називають, назвав повідомлення Washington Post "інформаційним абсурдом" і заявив, що Єгипет дотримується "збалансованої політики" з усіма міжнародними сторонами.

Єгипет є одним з найбільших у світі одержувачів військової допомоги від США. Країна отримує щорічно 1,3 мільярда доларів на військові потреби.

"Єгипет є близьким партнером, і ми регулярно взаємодіємо з його керівництвом з багатьох регіональних і глобальних питань", - заявив високопоставлений представник адміністрації США, відповідаючи на запитання про повідомлення, що Єгипет готується таємно відправити ракети в росію.

Доповнення

За інформацією The Washington Post президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі в лютому планував виготовити 40 000 ракет для росії та доручив чиновникам тримати виробництво та відвантаження в секреті, для уникнення проблем із Заходом. Згідно з витоком документа американської розвідки, президент Єгипту, який є одним з найближчих союзників США на Близькому Сході та найбільшим отримувачем допомоги зі США, нещодавно наказав підлеглим виготовити до 40 тисяч ракет для таємного відправлення до росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У "Гвардії наступу" з’явиться нова, дев’ята бригада

     • 795414 переглядiв

    Жіноча збірна України з гандболу вийшла на чемпіонат світу

     • 1331041 переглядiв