yaponske-kosmichne-agentstvo-prizupinilo-sprobu-zapusku-raketi-z-posadkovim-modulem-na-misyats

Японське космічне агентство призупинило спробу запуску ракети з посадковим модулем на Місяць

 • 622535 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. За словами оператора запуску Mitsubishi Heavy Industries (MHI), Японське космічне агентство призупинило запланований на понеділок запуск ракети H-IIA, яка мала доставити в космос посадковий модуль на Місяць. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

“На терміналі тривав зворотний відлік для запуску ракети-носія. Однак сьогоднішній запуск скасовано, оскільки було підтверджено, що максимальна швидкість вітру не задовольняє обмеження під час запуску”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що повідомлення про скасування запуску було опубліковано за 24 хвилини до запланованого часу запуску.

Ракета-носій мала вивести в космос два найважливіших для Японії апарати: на Місяць мав вирушити посадковий модуль SLIM, а на орбіту планували вивести космічний телескоп XRISM.

Зазначалось, що посадковий модуль летітиме до Місяця протягом кількох місяців і здійснить посадку в невеликому кратері Шіолі, діаметром 300 метрів. Це кратер, який розташований близько до екватора Місяця. Зазвичай у цих широтах насамперед приземляються земні апарати.

Нагадаємо

Капсула SpaceX Crew-7 Dragon, запушена в рамках космічної місії NASA, пристикувалася до космічної станції з міжнародною командою астронавтів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині пройшла сильна буря: постраждало 12 людей

     • 5877829 переглядiв