yaponiia-dopomozhe-ssha-vyrobliaty-rakety-dlia-vynyshchuvachiv-f-16

Японія допоможе США виробляти ракети для винищувачів F-16

 • 13739 переглядiв

Японська компанія Mitsubishi Heavy Industries стане головним виробником ракет AIM-120 AMRAAM. Це допоможе забезпечити безперебійну передачу ракет Україні зі складів ПС США.

Японія допоможе США виробляти авіаційні радіолокаційні ракети класу "повітря—повітря" AIM-120 AMRAAM. Про це пише Air and Space Forces, передає УНН.

Деталі 

Головним виробником ракет AIM-120 AMRAAM стане японська компанія Mitsubishi Heavy Industries, яка вже має багаторічний досвід розробки та виробництва авіаційного озброєння.

Аби нівелювати залежність від американських компонентів, компанія придбала ліцензію аби здійснювати повний та самостійний цикл виробництва ракет.

Американську ракету вироблятимуть паралельно з японською Type 99B, а також поліпшеним її варіантом, який планується закуповувати в межах замовлення на 2025 рік.

Південна Корея, Японія та США підписали меморандум про співпрацю у безпековій сфері28.07.24, 10:47

Доповнення

Деталі умови продажу ліцензії на виробництво невідомі, але, як зазначають японські ЗМІ, потенційно ракета експортуватиметься до США, щоб забезпечити безперебійну передачу Україні ракет цього типу зі складів ПС США.

Окрім того, Японія розпочне використовувати ракети AIM-120C-7 в межах тимчасового рішення на американських літаках F-35A/B, оскільки процес інтеграції японського озброєння дещо затягується.

Довідково

Американська всепогодна керована ракета класу  "повітря- повітря" середньої дальності. Ракети даного класу призначені для ураження повітряних цілей за межами прямої видимості. Є основним озброєнням винищувачів F-15C , F-15E , F-16 , F/A-18C/D, F/A-18E/F , F-22.

Нагадаємо

Сполучені Штати і Японія підписали контракт про спільну розробку гіперзвукового перехоплювача ракет протягом наступних 10 років, причому Японія виділила 480 мільйонів доларів на цей проєкт у своєму бюджеті на 2024 рік.

Популярні

Новини по темі

Boeing призначає нового CEO на тлі звіту про значний збиток

 • 18390 переглядiв

G7 висловила занепокоєння з приводу виборів у Венесуелі

 • 14320 переглядiв

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 - Bloomberg

 • 29333 переглядiв