wp-ukraina-kontroliuie-hazovymiriuvalnu-stantsiiu-sudzha-v-kurskii-oblasti-rf

WP: Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа" в курській області рф

 • 22121 переглядiв

Анонімний радник Зеленського повідомив, що українські війська контролюють станцію 'Суджа' в РФ. Газ продовжує текти через станцію, яка є останньою точкою транспортування російського газу до Європи через Україну.

Війська України, які нібито прорвали кордон у курській області рф, контролюють газовимірювальну станцію "Суджа", розташовану приблизно у 8 кілометрах углиб росії. Про це у коментарі Washington Post розповів анонімний радник президента Володимира Зеленського, передає УНН.

Деталі 

Співрозмовник видання відзначив, що Вашингтон і досі не критикував Україну за бої на російській території.  

За словами джерела, Сили оборони України повністю контролюють  газовимірювальну станцію "Суджа", розташовану приблизно у курській області рф, за декілька кілометрів від українського кордону.

Експерт розповів, які політичні та військові цілі переслідує прорив у курській області08.08.24, 14:44

Аналітики видання припускають, що Київ може мати на меті припинення постачання російського газу до Європи, використовуючи це як важіль тиску.

А втім, як відзначили у виданні, станом на четвер газ продовжував текти через Суджу, останню функціонуючу точку транспортування для трубопроводу, що постачає російський природний газ до Європи через Україну.

Слід наголосити, що офіційно Україна не коментувала ситуацію у курській області рф.

Доповнення

Перші повідомлення про захоплення станції "Суджа" з'явились ще вчора. Тоді російські пропагандисти заявили, що ЗСУ нібито просунулись у курській області рф та взяли під контроль декілька об'єктів на території рф. 

Нагадаємо

Губернатор курської області оголосив про введення режиму НС через складну ситуацію в прикордонних районах. Це рішення прийнято на тлі повідомлень про можливе захоплення ЗСУ міста Суджа та газорозподільної станції.

Україна не повідомляла США про можливий наступ у курській області рф - Держдеп07.08.24, 21:25

Популярні

Новини по темі