vzhe-90-krain-pidtverdyly-svoiu-uchast-u-pershomu-hlobalnomu-samiti-myru

Вже 90 країн підтвердили свою участь у першому Глобальному саміті миру

 • 15161 переглядiв

90 країн підтвердили участь у першому Глобальному саміті миру в Швейцарії, спрямованому на досягнення справедливого і тривалого миру.

Наразі вже 90 країн підтвердили свою участь у першому Глобальному саміті миру, який відбудеться в червні у Швейцарії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, передає УНН.

Так само історичною буде ваша участь, участь Іспанії, у першому Глобальному саміті миру, який відбудеться вже скоро, майже за 2 тижні у Швейцарії. Зараз вже 90 країн підтвердили свою участь, і ми продовжуємо працювати з лідерами світу заради ширшого представництва. Цей саміт буде першою реальною можливістю наблизити справедливий, надійний мир. Не просто якусь паузу між російськими ударами, а дійсно мир. Саме там,  на саміті, ми побачимо, хто насправді у світі вірить у міжнародне право і готовий його дієво захищати. Кожен лідер, який не хоче продовження цієї війни та подальшої агресії рф, може продемонструвати на саміті свою справжню зацікавленість у мирі

– сказав Зеленський.

Президент подякував прем’єру Іспанії за участь у першому Глобальному саміті миру.

Нагадаємо

Україна та Іспанія підписали в Мадриді двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки, свої підписи під угодою поставили Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Підготовка до Глобального саміту миру: хто ще підтвердив участь23.05.24, 20:31

Популярні

Новини по темі

Ворог завдав удар по Запорізькому аеропорту - ОВА

 • 15452 переглядiв

Іспанія надасть Україні допомогу на 1 млрд євро цього року

 • 13383 переглядiв

У Міненерго роз'яснили, від чого залежать графіки відключень

 • 47297 переглядiв